Praktische informatie

Wil jij écht leren programmeren. Dan ben je bij Bit Academy aan het juiste adres. Meld je vandaag nog aan voor het komende schooljaar! Nog praktische vragen? Op deze pagina vind je alle antwoorden.

Het officiële gedeelte

Afhankelijk van de Bit Academy-vestiging van jouw keuze schrijft je je in bij het ROC van Amsterdam, het Horizon College of Noorderpoort. Met hen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af. Je betaalt dus regulier lesgeld. Bit Academy is de partij die de opleiding uitvoert. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Handig om te weten!

De samenwerking tussen Bit Academy en ROC’s zorgt ervoor dat jij minder collegegeld betaalt dan bij een particuliere tech-opleiding. Doordat je je bij zo’n ROC inschrijft, krijg je bovendien alle rechten die andere MBO-studenten ook hebben, inclusief een OV-kaart om naar Bit Academy te reizen.

Omdat Bit Academy een MBO-opleiding is, kom je in principe in aanmerking voor studiefinanciering. Hoe hoog het bedrag van jouw studiefinanciering zal zijn hangt af van jouw persoonlijke situatie. Op de website van DUO vind je hier meer informatie over.

Je kunt je voor Bit Academy inschrijven bij het ROC van Amsterdam Zuidoost, het Horizon College (Purmerend) of Noorderpoort (Groningen). Nadat je je hebt ingeschreven vragen we je eerst een selectietoets te doen. Daarmee beoordelen we of je bij de opleiding past. De test duurt een paar uur en vindt in het weekend plaats (online, vanuit huis). We laten je ervaren hoe het is om te programmeren, op wat voor manier je moet nadenken en hoe je de problemen kunt aanpakken. Zo krijgen wij een goed beeld van je analytisch vermogen, en krijg jij een goed beeld wat programmeren nou eigenlijk is. Jouw testuitslag nemen we mee naar het kennismakingsgesprek.

De tech-wereld verandert continu. Wat gisteren de standaard was, is vandaag alweer verouderd. Het is daarom cruciaal dat je leert hoe je snel nieuwe technieken kunt aanleren, zonder coach of docent, maar zelf. Daarom leer je bij Bit Academy door het zelf te doen. Met kleine opdrachten leer je zelf programmeren. Er zijn natuurlijk altijd coaches aanwezig. Als je vastzit, helpen zij je weer verder op weg, maar ze zullen je nooit antwoorden geven. Jij zult het uiteindelijk zelf moeten uitvogelen. Want daarvan leer je echt het meest.

Je schrijft je in bij het ROC van Amsterdam, het Horizon College of Noorderpoort, met hen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af. De Bit-Academy is de partij die de opleiding daadwerkelijk uitvoert. Je betaalt dus gewoon regulier schoolgeld. Aan de Bit Academy zitten geen extra kosten verbonden.

BIT ACADEMY WERKT ANDERS, DAAROM WERKT HET

Bij Bit Academy bepaal jij zelf wat je gaat leren en in welk tempo je dat doet. Geen saaie geschiedenisles over tech die allang is ingehaald, maar toekomstgericht en praktisch aan de slag met echte opdrachten in het bedrijfsleven. Zo verloopt het traject:

AANMELDEN

Om te kunnen worden toegelaten tot Bit Academy, dien je je eerst aan te melden bij het ROC Amsterdam, het Horizon College in Purmerend of Noorderpoort in Groningen. Met deze MBO-opleidingen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, Bit-Academy voert de opleiding uit.

TOELATING

Onze opleiding is een MBO-opleiding op niveau 4. Om te worden toegelaten, heb je minimaal een vmbo-diploma nodig of havo 4 hebben afgerond. Daarnaast vragen we je eerst een selectietoets te maken.

AAN DE SLAG!

Klassikale lessen en vaste lesroosters, daar doen we niet aan. Je leert stapje voor stapje programmeren door (mee) te bouwen aan toffe tech-oplossingen. De studie duurt 3 jaar, maar je kunt er ook korter over doen. Je bepaalt je eigen tempo en kiest je eigen pad.

DIPLOMA IN THE POCKET

Na afronding van de opleiding ontvang je een volwaardig MBO-diploma en Bit Academy certificaat. Met je opgedane skills kun je direct aan het werk; bedrijven staan te springen om techies zoals jij.

DOORSTROMEN NAAR HET HBO OF DUIK HET WERKVELD IN

Liever nog even doorstuderen? Dat kan! De opleiding sluit perfect aan bij verschillende opleidingen op HBO-niveau, zoals Informatica of Interactieve Media. Bit Academy heeft samenwerkingen met de Hogeschool van Amsterdam en met Avans+.

studeren bij bit academy?

OPLEIDING PROGRAMMEREN

DOEN WAT JE ÈCHT LEUK VINDT?