wat ga ik leren?

De tech-wereld ontwikkelt zich in een razend tempo. Het is daarom cruciaal dat je weet hoe je snel de nieuwste technieken kunt aanleren, zonder de hulp van een coach of docent. Bij Bit Academy leer je daarom door het zelf te doen en zelf uit te vinden. Je werkt bovendien aan echte projecten voor het bedrijfsleven, en krijgt begeleiding van coaches uit het werkveld. Dit zorgt ervoor dat het onderwijs bij Bit Academy écht relevant is.

Bij Bit Academy ben jij dus de baas over je eigen leertraject. Je bepaalt zelf hoe snel je de opleiding doorloopt en welke skills jij leert. Natuurlijk word je niet helemaal in het diepe gegooid. We hebben drie routes uitgestippeld die jou houvast kunnen bieden: de route full stack web developer, de route frontend developer en de route data engineer.

Wat is het?

Niets zo frustrerend als een slecht werkende website. Aan jou zal dat in elk geval niet liggen, als je aan de slag gaat met de route full stack web developer. In deze veelzijdige route leer je websites bouwen waar logica in zit. Aan de voorkant, maar zeker ook aan de achterkant.

Voor wie is het?

Wil je complete applicaties of superstrakke websites zelf van A tot Z kunnen bouwen? Wil je alles kunnen tweaken, van de user interface tot het afhandelen en opslaan van data? En vind je het heerlijk om dagen in een code te duiken? Dan is de route full stack web developer jou op het lijf geschreven.

Hard skills

Om van jou een full stack webdeveloper te maken, leer je tijdens deze route onder meer: HTML Introductie (elementen, tags, structuur, semantiek, attributen), CSS Introductie (properties, classes, ids, selectors) Javascript Introductie (variabelen, functies, control structures, events) PHP Introductie (variabelen, loops, control structures) PHP Advanced (files uitlezen/schrijven, arrays, classes) PHP Frameworks (htaccess, routing, Laravel) Databases (SQL: select, from, where) Database advanced (join, functions) Database PDO Reguliere expressies Unit + Integration Testing

soft skills

Om te kunnen uitblinken in je werk als full stack web developer is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in een team, maar ook dat je goed kunt luisteren, door kunt vragen als dat nodig is en helder kunt communiceren. Ook deze en andere skills komen tijdens de opleiding ruimschoots aan bod.

projecten

Al tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten bij echte bedrijven. Bit Academy heeft nauwe contacten met een enorme pool aan opdrachtgevers. Zo heb jij al een vet portfolio opgebouwd voordat je de arbeidsmarkt bestormt.

Wat is het

Altijd al de ambitie gehad om websites of apps te bouwen waar bezoekers stijl van achterover slaan? Dan is dit dé route waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je leert de basisvaardigheden van een front end developer, zoals HTML, CSS en Javascript. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat mensen jouw content vinden in Google, wanneer ze online iets zoeken.

Voor wie?

Wil je prachtige websites kunnen bouwen? Ben je visueel ingesteld en lijkt een baan als front end webdeveloper je wel wat? Dan is dit een perfecte route voor jou.

Hard skills

Hard skills Om van jou een frront end developer full stack webdeveloper te maken, leer je tijdens deze route onder meer: HTML-introductie (elementen, tags, structuur, semantiek, attributen) CSS-introductie (properties, classes, ids, selectors) Javascript-introductie (variabelen, functies, control structures, events) CSS Advanced (position, flexboxes, flex grid, advanced selectors) Tooling (node, npm, yarn, sass) CSS Pro (BEM, Sizes, Media Queries) Hoe zet je een design om in code Templating Frameworks (React, Angular, vue) CSS Animations

soft skills

Om te kunnen uitblinken in je werk als front end developer, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in een team, maar ook dat je goed kunt luisteren, door kunt vragen als dat nodig is en helder kunt communiceren. Ook deze en andere skills komen tijdens de opleiding ruimschoots aan bod.

projecten

Al tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten bij echte bedrijven. Bit Academy heeft nauwe contacten met een enorme pool aan opdrachtgevers. Zo heb jij al een vet portfolio opgebouwd voordat je de arbeidsmarkt bestormt.

Wat is het?

Data is het nieuwe goud, en in deze route leer je het delven. Je leert hoe je de bergen data waarover organisaties beschikken verzamelt, uit verschillende bronnen, maar bijvoorbeeld ook hoe je die data kunt repareren en visualiseren om er maximaal waarde uit te halen.

Voor wie?

Ben jij het type dat liever op de harde cijfers afgaat dan op gepruttel in de onderbuik? Dan is deze route misschien wel iets voor jou. Je leert data inzichtelijk te maken en te kunnen benutten voor het nemen van de juiste beslissingen.

Hard skills

Om van jou een data engineer te maken, leer je tijdens deze route onder meer: Python Introductie (variabelen, loops, control structures) Python Advanced (files uitlezen/schrijven, arrays, classes) Databases (SQL: select, from, where) Jupyter notebooks Grafieken theorie Visualiseren met Panda's en Seaborn Verzamelen van data via CSV en API's Manipuleren/verbeteren van data

soft skills

Om te kunnen uitblinken in je werk als data engineer, is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken in een team, maar ook dat je goed kunt luisteren, door kunt vragen als dat nodig is en helder kunt communiceren. Ook deze en andere skills komen tijdens de opleiding ruimschoots aan bod.

projecten

Al tijdens je opleiding ga je aan de slag met opdrachten bij echte bedrijven. Bit Academy heeft nauwe contacten met een enorme pool aan opdrachtgevers. Zo heb jij al een vet portfolio opgebouwd voordat je de arbeidsmarkt bestormt.

after care

wat kan ik na de opleiding doen?

Na de opleiding kun je doorstromen naar het HBO, of het werkveld in. Wij hebben samenwerkingen met de Hogeschool van Amsterdam en met Avans+. Dit zorgt ervoor dat jij versneld je HBO diploma kan halen. Bij de Hogeschool van Amsterdam is het een voltijd opleiding. Bij Avans+ doe je deze opleiding naast een fulltime baan.

HOE WERKT HET?

Wil jij ook programmeur worden en een volwaardig MBO-diploma halen? Meld je dan vandaag nog aan bij Bit Academy. Hieronder zie je welke stappen je doorloopt tot aan het behalen van je diploma en daarna.

Aanmelden

Om te kunnen worden toegelaten tot Bit Academy, dien je je eerst aan te melden bij een van de opleidingen waarmee we partneren. Met deze MBO-opleidingen sluit je de onderwijs- en praktijkovereenkomst af, Bit-Academy voert de opleiding uit.

Toelating

Onze opleiding is een MBO-opleiding op niveau 4. Om te worden toegelaten, heb je minimaal een vmbo-diploma nodig, of havo 4 hebben afgerond. Daarnaast vragen we je eerst een selectietoets te maken. Onder ‘Praktische informatie’ lees je meer over deze toets.

aan de slag!

Klassikale lessen en vaste lesroosters, daar doen we niet aan. Je leert stapje voor stapje programmeren door (mee) te bouwen aan toffe tech-oplossingen. De studie duurt 3 jaar, maar kunt er ook korter over doen. Je bepaalt je eigen tempo en kiest je eigen pad.

diploma in the pocket

Na afronding van de opleiding ontvang je een volwaardig MBO-diploma en Bit Academy certificaat. Met je opgedane skills kun je direct aan het werk; bedrijven staan te springen om techies zoals jij.

doorstromen naar het hbo

Liever nog even doorstuderen? Dat kan! De opleiding sluit perfect aan bij verschillende opleidingen op HBO-niveau, zoals Informatica of Interactieve Media. Bit Academy heeft samenwerkingen met de Hogeschool van Amsterdam en met Avans+.

studeren bij bit academy?

OPLEIDING PROGRAMMEREN

DOEN WAT JE ÈCHT LEUK VINDT?